Urządzenia i Akcesoria
Chleb orkiszowo-gryczany
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 kromek
Składniki
-
600 g ziaren orkiszu
-
200 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
40 g białego octu winnego
-
740 g wody
-
40 g świeżych drożdży pokruszonych
-
2 łyżki otrębów owsianych2 łyżki otrębów pszennych
-
2 ½ łyżeczki soli
-
20 g pestek dyni
-
20 g ziaren sezamu
-
30 g słonecznika łuskanego30 g siemienia lnianego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Białko
4 g
Kalorie
374 kJ /
89 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb pszenno-żytni razowy
1 h 40 min
Chleb z kaszą gryczaną
2 h 20 min
Chleb musli
1 h 45 min
Chleb orkiszowy
1 h 40 min
Chleb wiejski
2 h
Chleb gryczany z czosnkiem i chrzanem
2 h 10 min
Chleb z otrębami
1 h 35 min
Bułki orkiszowo-żytnie z ziarnem żyta i rozmarynem
1 h 30 min
Chleb pełnoziarnisty na parze
2 h
Bułeczki orkiszowe
2 h 30 min
Bułeczki jogurtowe
1 h
Bułki grahamki
1 h 5 min